Schip Demonteren

Een schip demonteren

Wanneer u een schip laat demonteren, slopen en afvoeren kan het financieel aantrekkelijk zijn om alle bruikbare onderdelen te hergebruiken. Wanneer een schip wordt gesloopt en niets hergebruikt kan het ook zonde zijn. Een donorschip op leeftijd kan prima als onderdelen worden  hergebruikt.

Zo hebben andere mensen nog plezier van uw oude afgeschreven schip.

Hoe werkt het hergebruiken van onderdelen?

Een schip demonteren vraagt om een heleboel voorbereiding. Het uit elkaar halen van een schip en alle losse onderdelen schoonmaken voor hergebruik is een tijdrovende klus. Vele onderdelen zijn schaars te vinden. Wij werken daarom veel met eigen onderdelen uit gesloopte schepen in eigen beheer. Alles wordt door ons zelf nagekeken, hersteld, opgeknapt en voor gebruik weer ingezet in oude nog bruikbare schepen.

Demonteren en sorteren:

Tijdens het slopen en demonteren van een schip kom je allerlei bruikbare onderdelen tegen zoals:

  • Motoren met brandstoftank, schroefas, keerkoppeling, enz.
  • Stuurhut met alle stuur voorzieningen
  • Aggregaat of kachel wat aan boord zit
  • Instrumenten zoals radar, diepte meter, logboek, dashboard, enz.
  • Verstaging, zeilen, mast, zeilenpakket, giek en mast
  • Stoelen banken en interieur voor hergebruik
  • Losse attributen zoals lijnen, bolders, haken

Wat is het belangrijkste om eerst de demonteren? Kunnen wij alles gebruiken? Welke onderdelen zijn schaars en loont het om dit te demonteren, schoon te maken, op te slaan? Op deze manier kan een compleet oud schip helemaal casco worden gedemonteerd voor hergebruik. Dit is wel een hele dure en tijdrovende onderneming. Demonteren en opbouwen is voor velen niet weggelegd. Het alleen demonteren is een kwestie van vraag en aanbod. Wij hebben de kennis wat voor vraag er in de markt is en kunnen u daarom een goede prijs bieden.